NOTICIAS‎ > ‎

CABALGATA FESTIVA INFANTIL - VALENCIA - 2016

posted Jan 7, 2016, 5:04 AM by Ker CasaAfrica   [ updated Jan 7, 2016, 9:06 AM ]
El próximo 3 de enero tenemos el placer de participar en la Cabalgata de la semana infantil de Valencia. 
Os dejamos un poco de historia sobre esta cabalgata...

HISTÒRIA
El govern republicà, en guerra contra el feixisme, va ser el primer en el món en entendre que la infància era la
gran víctima dels conflictes i per això s'havia de protegir, com promulgava la Declaració de Ginebra sobre els Drets de l'Infant de 1924 que incloïa la responsabilitat de les persones adultes sobre el seu benestar.
PASACALLES
Aquesta obligació moral,la va realitzar com mai més cap govern en guerra ho ha sabut fer. Aquesta afirmació està avalada pels diversos, nombrosos i reeixits projectes que va assumir en benefici dels seus futurs ciutadans. Un dels projectes als quals ens referim són les Colònies escolars permanents que es van distribuir per l'Espanya lleial, majoritàriament pel País Valencià i Catalunya i, gràcies a aquesta política social, es van salvar milers de nenes i nens amenaçats per les bombes.
Dins d'aquesta actitud duta a terme pel Ministeri 'Instrucció Pública es troba el patrocini de la “Setmana de l’Infant”, idea que va sorgir des de les organitzacions antifeixistes per esterrar la por de la guerra,que va arribar a traumatitzar la
població infantil, assegurant que l'Estat protegia als nens. Una de les experiència republicanes en la història d'Espanya més entranyable i desconeguda, en un temps on la participació dels ciutadans en els assumptes públics era usual.
La Setmana de l’Infant”, va concloure el dia 7 de gener de 1937 amb una cavalcada nomenada“Dia del nen”, organitzada per l'Ateneu Popular (Ateneu Mercantil) amb l’ajut de totes les organitzacions antifeixistes amés de la col·laboració entusiasta d’artistes plàstics i dels consells municipals de l’entorn de la ciutat de València. La Generalitat de Catalunya també va realitzar “La Setmana de l'Infant”, durant la guerra.
CAVALCADA
(diumenge 3 de gener, 2016)
Un nombre important de col·laboradors i col·laboradores
de diverses temàtiques, participaran amb el propòsit de divertir didàcticament al públic. El conjunt compondrà un mosaic de diferents disciplines, estils i varietats artístiques.
Dos mini carrosses al·legòriques, realitzades amb materials reciclats, aconseguiran arrodonir la vistositat de l'acte. A més de la participació dels xiquets i xiquetes assistents.

RECORREGUT
Diumenge, dia 3 gener 2016 - De 12 a 14 hores.
Inici al carrer Guillem de Castro, 73 i finalitza a la plaça de l'Ajuntament.

Enlaces relacionados:

Ver minuto 27: http://www.mitele.es/informativos/noticias-cuatro/2016/noche-030116/